Bivši pripradnik Armije RBiH Husein Mujanović pušten na slobodu iz beogradskog zatvora

6
L. M.
Bivši pripradnik Armije RBiH Husein Mujanović pušten na slobodu iz beogradskog zatvora
FOTO: Arhiv / Husein Mujanović

Nakon drugostepene presude Apelacionog suda u Beogradu, prema kojoj je Husein Mujanović osuđen na četiri i po godine, on je danas pušten kući.

Kako je potvrdila njegova supruga Mirsada Mujanović za portal Radiosarajevo.ba, trenutno je na putu prema Bosni i Hercegovini.

"Idemo sada prema Zvorniku da se s njim sretnemo", kazala je kratko u izjavi za naš portal.

Mujanoviću su spomenute 4,5 godine na koje je osuđen isticale sutra, a u pritvoru je bio od 2018. godine.

Sud u Beogradu: Huseinu Mujanoviću smanjena kazna na četiri i po godine zatvora

Sud u Beogradu: Huseinu Mujanoviću smanjena kazna na četiri i po godine zatvora

Viši sud u Beogradu je u maju 2022. godine u ponovljenom postupku osudio Mujanovića na deset godina zatvora za zlostavljanje zatvorenika srpske nacionalnosti u vojnom zatvoru Armije Bosne i Hercegovine u Hrasnici kod Sarajeva.

I u prethodnom postupku, u julu 2020. godine, Mujanoviću je izrečena ista kazna od deset godina zatvora. Međutim, Apelacioni sud u Beogradu je u februaru 2021. ukinuo tu presudu i naložio ponovno suđenje. Mujanovićev advokat Dušan Ignjatović je u žalbenom postupku tvrdio da prvostepeni postupak nije bio pravičan, jer Viši sud u Beogradu nije prihvatio sve svjedoke koje je Odbrana predložila.

Mujanović je uhapšen u julu 2018. na graničnom prelazu između BiH i Srbije. Od tada se nalazi u pritvoru u Srbiji. Prvostepenom presudom Mujanović je bio osuđen na deset godina zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije