Bivši komesar MUP-a USK Ramo Brkić pravosnažno osuđen

2
Radiosarajevo.ba
Bivši komesar MUP-a USK Ramo Brkić pravosnažno osuđen
Foto: Screenshot / Ramo Brkić

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je presudu Općinskog suda kojom je bivši policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) Ramo Brkić, osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog davanja dara ili drugog oblika koristi, potvrđeno je iz sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Ovom odlukom Kantonalni sud je potvrdio presudu Općinskog suda iz marta 2020., kojom je Brkić osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora.

Optužnicu protiv Brkića je podiglo Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, a Državni sud je 2019. donio rješenje kojim se vođenje postupka protiv njega prenosi na mjesno nadležni Općinski sud u Sarajevu.

Generali BiH: U ratu smo bili na strani zapadnih vrijednosti, tako smo i danas za EU i NATO

Generali BiH: U ratu smo bili na strani zapadnih vrijednosti, tako smo i danas za EU i NATO

Ranijom presudom Suda BiH Brkić je pravosnažno osuđen na jedinstvenu kaznu od 11 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, neovlaštenog prometa drogom, primanja dara i drugih oblika koristi te zloupotrebe položaja, a u istom predmetu na 10 godina zatvora s njim je osuđen i Senad Šabić.

Podsjetimo, optuženi Ramo Brkić uhapšen je 25. maja 2020. po međunarodnoj potjernici u Republici Sloveniji, te je u ekstradicionom postupku izručen nadležnim organima u BiH 18. juna.

Optužnicom Tužilaštva BiH od 17. juna 2015. godine, potvrđenom dana 22. juna 2015. godine, Senad Šabić i Ramo Brkić optuženi su za krivično djelo "davanje dara i drugih oblika koristi iz člana 218. stav 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine" saopćeno je ranije iz Suda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije