Biskup Komarica proslavio zlatni jubilej – 50 godina svećeništva

1
Radiosarajevo.ba
Biskup Komarica proslavio zlatni jubilej – 50 godina svećeništva
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Franjo Komariaa

Na blagdan Sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika Banjolučke biskupije i katedrale, biskup banjolučki mons. Franjo Komarica predsjedao je euharistijskim slavljem pod kojim je proslavio zlatni jubilej – 50 godina svećeništva zajedno s mons. Antom Orlovcem.

Euharistijskom zajedništvu u ovom svečanom misnom slavlju pridružili su se: predsjednik Biskupske konferencije, vrhbosanski nadbiskup metropolita i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, vrhbosanski nadbiskup u miru Vinko kard. Puljić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić, pomoćni biskup banjalučki mons. Marko Semren te delegati Hrvatske i Slovenske biskupske konferencije na upravo završenom 84. redovitom zasjedanju BK BiH: biskup varaždinski mons. Bože Radoš, pomoćni biskup ljubljanski mons. Franc Šuštar, kao i pomoćni biskup đakovačko-osječki mons. Ivan Ćurić.

U koncelebraciji je bilo oko 40 dijecezanskih i redovničkih svećenika među kojima otpravnik poslova Apostolske nuncijature u BiH mons. Amaury Medina Blanco, franjevački provincijal Bosne Srebrene fra Zdravko Dadić, savjetnik Apostolske nuncijature u Meksiku mons. Ante Vidović, generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević i drugi.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Asistirala su trojica đakona, a liturgijsko pjevanje animirao je katedralni zbor pod ravnanjem s. Damjane Kovačević. Na svetoj misi sudjelovale su brojne redovnice raznih družbi među kojima regionalna poglavarica Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb s. Zdravka Leutar, čije su sestre desetljećima vrlo prisutne u Banjolučkoj biskupiji, i provincijska predstojnica Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog srca Marijina s. M. Željka Dramac.

Sudjelovala je i rodbina dvojice zlatomisnika, zatim predstavnici HKD Napredak, Europskog centra za radnička pitanja (EZA) Italija, Paneuropske unije i brojni prijatelji i dobročinitelji, javlja KTA.

Na kraju Misnog slavlja biskup Komarica uputio je riječi zahvale ističući da „svaki Jubilarac dobro zna da svoj život i sve svoje djelovanje ima zahvaliti dobroti Božjoj i brojnih svojih bližnjih – od roditelja, rodbine, odgojitelja, učitelja, prijatelja i dobročinitelja, koji su mu iz ljubavi prema Bogu pomogli da ustraje na putu ispunjavanja onog naloga koji je dobio od Boga, svoga Stvoritelja i Spasitelja, da obavlja u Kristovoj Crkvi i u ime Kristove Crkve“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije