Bisera Turković u Washingtonu s Madeleine Albright

6
Radiosarajevo.ba
Bisera Turković u Washingtonu s Madeleine Albright
Vijeće ministara BiH / Medeleine Albright i Bisera Turković

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Bisera Turković sastala se u Washingtonu sa bivšom državnom sekretarkom Sjedinjenih Američkih Država, predsjednicom Nacionalnog demokratskog instituta (National Democratic Institute-NDI) i predsjednicom „Albright Stonebridge“ grupe Madeleine Albright.

Razgovaralo se o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu, te o ulozi međunarodne zajednice.

Albright veoma pomno prati dešavanja i učestvovala je na saslušanju u Kongresu SAD-a, a u vezi sa formiranjem politike administracije predsjednika Joe Bidena prema Bosni i Hercegovini i Zapadnom Balkanu.

Sagovornice su u dužem razgovoru razmijenile stavove, te izrazile očekivanje da će ojačani angažman SAD u Bosni i Hercegovini i regiji biti podsticaj za ubrzavanje reformskih procesa, posebno u smjeru jačanja države, vladavine prava i borbe protiv korupcije.

Albright je prihvatila poziv ministrice Turković da posjeti Bosnu i Hercegovinu, te podržala aktivnosti na euroatlanskom putu Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije