Bira se rukovodstvo Agencije za bankarstvo FBiH

1
Radiosarajevo.ba
Bira se rukovodstvo Agencije za bankarstvo FBiH
FOTO: Fena / Vlada FBiH

Federalna vlada je danas donijela potrebne akte za pokretanje procedure raspisivanja javnog oglasa za imenovanje članova Upravnog odbora, direktora i zamjenika direktora Agencije za bankarstvo FBiH, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Na čelu Agencije za bankarstvo FBiH trenutno je Jasmin Mahmuzić, koji je na tu dužnost biran u februaru 2017. godine na mandat od pet godina, dok je za zamjenicu direktora na isti period birana Dubravka Bošnjak.

Jasmin Mahmuzić rođen je 1973. godine u Tuzli. Titulu magistra ekonomskih nauka i MBA diplomu je stekao 2006. na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu i na Univerzitetu Delaware (SAD).

Užas u SAD-u: Čovjek ubio suprugu i troje djece, preživio samo najmlađi sin

Užas u SAD-u: Čovjek ubio suprugu i troje djece, preživio samo najmlađi sin

Doktorirao temu direktnih stranih ulaganja u Bosni i Hercegovini na Ekonomskom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru. Posjeduje višegodišnje iskustvo u bankarskom sektoru.

U periodu od 2009. do 2015. godine radio je na poziciji direktora Filijale Sarajevo u Sparkasse bank d.d. Sarajevo, a 2015. godine imenovan je za člana Uprave/izvršnog direktora u Union banci, zadužen za segment poslovanja sa klijentima. Značajan dio karijere proveo je radeći za međunarodne organizacije, uključujući OHR i OSCE.

Inače, na današnjoj sjednici Vlade FBiH su, također, doneseni akti za pokretanje procedure raspisivanja javnog oglasa za popunjavanje Komisije za koncesije FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije