Bioprognoza: Glavobolja i nesanica - a moglo bi pasti i kiše

Radiosarajevo.ba
Bioprognoza: Glavobolja i nesanica - a moglo bi pasti i kiše
Pixabay / Ilustracija
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.

Više oblačnosti ima u sjevernim područjima Bosne gdje je registrirana slaba kiša.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 5; Sokolac i Zenica 10; Drvar i Goražde 11; Sarajevo 12; Doboj, Prijedor, Trebinje i Zvornik 14; Banja Luka, Neum, Sanski Most i Srebrenica 15; Mostar 16; Bijeljina 18°C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 935 hPa, za 7 hPa je manji od normalnog i opada.

Prijepodne će biti ugodnije, dok su u drugom dijelu dana, pod utjecajem sparnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće tegobe u vidu glavobolje, malaksalosti, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Vrijednosti UV indeksa će biti relativno visoke, o čemu bi trebali povesti brigu, te izbjegavati duže boravke na suncu.

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku. U većem dijelu zemlje se očekuje prolazno slaba kiša ili kratkotrajan lokalni pljusak, većinom od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije