Bilten MUP-a KS: 589 prekršajnih naloga

Radiosarajevo.ba
Bilten MUP-a KS: 589 prekršajnih naloga

U petak 15. juna oko 11.45 sati, na kolovozu ulice Safeta Hadžića do broja 197, na trolejbuskom stajalištu KJKP GRAS-a "Švrakino selo", općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Prilikom zaustavljanja na stajalištu, trolejbusu marke "man" reg. broja K69-T-528, vlasništvo KJKP GRAS, kojim je upravljao R.R. rođen 1965. godine iz Sarajeva, eksplodirao je zadnji pneumatik, usljed čega je na trotoar oboren pješak Č.A. rođen 1938. iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške povrede zadobio je pješak Č.A. koji je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS-a prevezen u KCU Sarajevo-prijemno odjeljenje KUM-a, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i konstatovane povrede, nakon čega je prevezen u Ortopedsko-traumatološku kliniku gdje je zadržan na daljem liječenju. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a uviđaj saobraćajne nezgode izvršili su službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

B.I. LIŠEN SLOBODE ZBOG NEDOZVOLJENOG DRŽANJA ORUŽJA

Službenici policije Treće PU u petak 15. juna u 12.45 sali lišili su slobode B.I. rođenog 1959. iz llidže, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo. B.I. je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, a danas će nad njim biti nastavljena kriminalistička obrada.

RAZBOJNIŠTVO U "VAKUFSKOJ BANCI"

U petak, 15. juna u 13.13 sati u prostorijama "Vakufske banke" u ulici Trg Heroja broj 17, općina Novo Sarajevo, nepoznata osoba je uz prijetnju pištoljem izvršila krivično djelo razbojništvo nad uposlenicom H.A., kojom prilikom je otuđena određena suma novca. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i izvršen je uviđaj. Službenici policije preduzimaju potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela, kao i identifikaciji i pronalasku izvršioca.

B.A. PRETUČEN U ULICI SAFETA ZAJKE  

Treća PU je u petak oko 20.10 sati obaviještena da u ulici Safeta Zajke do broja 53, općina Novi Grad Sarajevo, leži nepoznata osoba s vidnim povredama po tijelu. Izlaskom službenika policije na lice mjesta zatečen je B.A. rođen 1982. iz Sarajeva, koji je službenicima policije izjavio da su ga fizički napale tri nepoznate osobe koje su se nakon toga udaljile s lica mjesta u nepoznatom pravcu. B.A. je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS prevezen na KUM KCU u Sarajevu gdje mu je konstatovana teška povreda u vidu frakture desne potkoljenice. B.A. je zadržan na Klinici za ortopediju i traumatologiju na daljem liječenju. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i izvršen je uviđaj. Službenici policije preduzimaju potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela, kao i identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

KS: 589 PREKRŠAJNIH NALOGA

U toku proteklog dana policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimujući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 589 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 97 vozača. Iz saobraćaja je isključeno šest vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, sedam osoba bez položenog vozačkog ispita, šest osoba prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 11 neregisitrovanih vozila, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije