Biljana Plavšić još nije stigla u Beograd

Radiosarajevo.ba
Biljana Plavšić još nije stigla u Beograd

Bivša predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić izašla je iz švedskog zatvora Hilsenberg i čeka se na njeno prebacivanje u Beograd, prenose beogradski mediji. Tokom jučerašnjeg dana pojavila se informacija da je Plavšićeva već na putu za Beograd što su švedske vlasti demantovale a u slučaju njenog transporta spreman je i avion Vlade RS. Još ranije je objavljeno kako je za prebacivanje Plavšićeve iz Štokholma u Beograd obezbijeđen avion jedne slovenačke kompanije ali da je u pripravnosti i avion Vlade RS, javlja Deutsche Welle.

Milorda Dodik potvrdio je da teku pripreme za prebacivanje Plavšićeve u Beograd ali je bio nejasan o detaljima datuma njenog puštanja: “Ona je slobodna prema svim ovim i božijim zakonima i jasan je moj odnos prema tome- i moj doček i nedoček, sve je jasno. U ovom trenutku pokušavamo organizovati da se obezbjedni transport iz Švedske za Beograd.”

Prema nezvaničnim informacijama Plavšićevoj bi već danas trebali biti uručeni papiri nakon čega bi ona mogla otputovati za Beograd. Ipak švedske vlasti saopštile su da Plavšićeva neće biti puštena prije 27. oktobra. Iako su se pojavile informacije da bi Biljana Plavšić trebala doći u RS, švedskim vlastima navodo je proslijeđena kopija njenog pasoša kojom se potvrđuje da je ona državljanin Srbije čime je potvrđen njen dolazak u tu zemlju.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije