Konferencija / Bili su maloljetni i branili su zemlju: Maloljetni dobrovoljci danas

07. 04. 2018. u 16:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 155

Kakav je status osoba koje su se kao maloljetnici uključili u odbrambeni rat u BiH?

Udruženje maloljetnih dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata '92-'95 Kantona Sarajevo (UB-MDR KS) pod pokroviteljstvom Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo оrgаnizuјe Prvu zajedničku konferenciju nа tеmu „Status maloljetnih dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata '92-'95 “ u Bosni i Hercegovini koja će se održati u nedjelju, 08.04.2018. godine sa početkom u 11:00h u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, navodi se u saopćenju UB-MDR KS.

Cilj ove konferencije je predstavljanje trenutnog stanje kategorije bivših maloljetnih dobrovoljaca Armije i MUP-a RBiH, definiranje poteškoća i problema na koje nailaze, iznošenje dosadašnjih iskustava u radu Udruženja, domaći i strani primjeri dobre prakse, te usklađivanje koncepta i zajedničke vizije za dalje organizovanje i rad na putu poboljšanja statusa - Maloljetnog dobrovoljca.

Konferencija će se održati u nedjelju, 8.04.2018. godine u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo (mala sala), Ul. Kemala Kapetanovića br. 17, sa početkom u 11:00 sati, saopćeno je.

NEMA KOMENTARA