Bijeljina: Uhapšeni kradljivci više od milion KM

Radiosarajevo.ba
Bijeljina: Uhapšeni kradljivci više od milion KM

Policija u Bijeljini uhapsila je Peru Blagojevića, Željku Lazića, Marka Sekulića i Matu Antića koji su sinoć od jedne osobe iz Pelagićeva ukrali torbu s novcem u kojoj je bilo 460.000 eura i 120.000 maraka.

"Torbu s novcem ukrali su provaliviši u vozilo, koje je bio parkirano u krugu jednog preduzeća, u naselju Blaževac kod Pelagićeva", potvrdila je Feni glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Bijeljina Aleksandra Simojlović, navodeći inicijale uhapšenih.

Automobil je u vlasništvu jednog pravnog subjekta, rekla je Simojlović, ali u policiji nisu precizirali ime oštećenog.

Nakon krađe torbe, izvršioci su se uputili u pravcu Brčko Distrikta, s dva putnička automobila.

Policija u Bijeljini je nakon dojave o pljački blokirala put automobilu marke "audi A6“, na magistralnom putu Brčko-Bijeljina, te u mjestu Ljeljenča pokušala da uhapsi pljačkaše, ali oni nisu zaustavili navedeno vozilo.

Na ulazu u grad Bijeljina policija je potom izvršila potpunu blokadu saobraćajnice te su zaustavili vozilo, kojim je upravljao Pero Blagojević, koji je višestrukti povratnik u izvršenju teških krivičnih djela i bio je naoružan.

Na mjestu suvozača nalazio se Mate Antić, a kao putnik u automobilu bila je i njegova 16-godišnja kćerka.

Tokom pretresa ovih osoba pronađena su tri pištolja, municija, kao i veća količina otuđenog novca, rekla Simojlović.

Policija je zatim u nastavku akcije u mjestu Ljeljanča kod Bijeljina, locirala i putnički automobil marke "pasat“, koji je vozio Marko Sekulić, a na mjestu suvozača bio je Željko Lazić, oba iz Bijeljine, a koji su saučesnici u ovoj pljački.

Sve osobe su lišene slobode i predati su rano jutros zajedno s otuđenim stvarima policiji u Pelagićevu na dalje postupanje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije