BIHAMK: Upozorenje na nestabilne vremenske prilike

Fena
BIHAMK: Upozorenje na nestabilne vremenske prilike
Pixabay / Ilustracija
Zbog nestabilne vremenske situacije upozorava se na iznenadne pljuskove, naročito u centralnim i zapadnim krajevima Bosne i Hercegovine.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.  

Zbog radova na redovnom održavanju magistralnog puta M-16.2 Prozor-Bugojno na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, uz povremene kraće obustave.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit zbog klizišta i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. Ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz povremene obustave do 30 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim putevima s aktuelnim radovima, a izdvajaju se magistralni putevi: Gračanica-Lukavac, Priboj-Simin Han, Banja Luka-Čelinac  i Ključ-Sanski Most.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije