BiHAMK pozvao na oprez zbog povećanje opasnosti od odrona kamenja

Radiosarajevo.ba
BiHAMK pozvao na oprez zbog povećanje opasnosti od odrona kamenja
U većem dijelu BiH danas se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu.

Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz pa su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) apelirali na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnom stanju i uslovima na putu. 

Na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zbog sanacije klizišta saobraća se jednom trakom, uz privremeno postavljenu signalizaciju, a na dionici A-1 Sarajevo zapad - Lepenica (u blizini tunela Igman) saobraćaj se preusmjerava u preticajnu traku.

Također, zbog radova na zamjeni dilatacione naprave na vijaduktu Bojnik (dionica Butila-Vlakovo) saobraća se jednom trakom, uz poštivanje postavljene signalizacije.

Sanacija kolovoza izvodi se u Donjoj Jablanici, na dionici M-17 Jablanica - Mostar, zbog čega se tokom dana na ovom lokalitetu saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćanja su Poriče - Kupres, Žepče - Maglaj, Simin Han - Priboj i Banja Luka - Čelinac.

Povremene obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na dionici magistralnog puta M-5 Ripač - Dubovsko, u vremenu od 8 do 16 sati.

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Bosanski Brod pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH, a zadržavanja su do 45 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kraća.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno dolazi do zadržavanja na graničnim prijelazima Bosanski Brod - Slavonski Brod i Orašje - Županja.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati) i Deleuša (od 11 do 15 sati).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije