BIHAMK: Bez dužih zastoja na putevima

Radiosarajevo.ba
BIHAMK: Bez dužih zastoja na putevima

Mjestimično mokri putevi i umjeren promet vozila karakteriše ovoga jutra saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, vozači se upozoravaju na moguće mjestimične odrone kamenja na kolovoz. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Tuzla-Kalesija, Bugojno-Kupres i Jajce-Banja Luka.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na magistralnom putu M-4 Tuzla-Kalesija, u mjestu Tojšići u toku su sanacioni radovi, naizmjenično propuštanje vozila. Također, u mjestu Rainci, zbog sanacije mosta, saobraća se novoizgrađenom obilaznicom (devijacijom).

Na putu M-14.1 Bosanski Brod-Odžak (u mjestu Liješće) zbog deminerskih radova dolazi do kraćih obustava saobraćaja od 08 do 16 sati.

Na putu M-16 Bugojno-Kupres-u toku su sanacioni radovi, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

U Karanovcu, na raskrsnici sa regionalnim putem R-414, radovi na mostu, saobraćaj preko mosta dozvoljen je vozilima do 5 tona i visine do 2,80 m.

Na putu Jajce-Banja Luka u toku su radovi na dionici Šeher (Toplice)-Karanovac, obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Prolaz kroz Bugojno na putu M-16.4  zbog sanacionih radova saobraća se jednom trakom uz moguće obustave do 15 min.

Ulaz u Maglaj, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji mosta na rijeci Liješnica obustavljen je saobraćaj na ulazu u grad Maglaj sa južne ulazne petlje na M-17. Do završetka radova, saobraćaj se sa M-17 prema Maglaju odvija sa sjeverne ulazne raskrsnice u naselju Misurići.

Na magistralnom putu M – 18 Semizovac-Olovo-u toku je sanacija dva mosta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom (u dužini od cca 200 m).

Na dionici puta Olovo-Kladanj u toku su sanacioni radovi na mostu na Karauli, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Kanton Sarajevo

Zbog rekonstrukcije Stupske petlje izmijenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).

Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmijenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

Privremena potpuna obustava saobraćaja u ulici Vrbanja od raskrsnice sa ulicom Vilsonovo šetalište do raskrsnice sa ul. Zmaja od Bosne u terminu od 08 do 20 sati.

Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Azize Šaćirbegović, Brodac, Hiseta, Hasana Kikića, Ante Fijamenga.

Zabrane/Ograničenja

Na GP Brčko-Gunja dozvoljen je dvosmjerni promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h.

M-18 Brod na Drini-Šćepan Polje na snazi je zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije