Bihać: Zbog visokog snijega odgođena nastava u osnovnim i srednjim školama

E. H.
Bihać: Zbog visokog snijega odgođena nastava u osnovnim i srednjim školama
Zbog obilnih sniježnih padavina koje su prethodnih dana zahvatile područje Unsko-sanskog kantona, odlukom resornog ministarstva na području grada Bihaća odgođena je nastava.

Tačnije, nastava je prekinuta u osnovnim i srednjim školama na području Bihaća, te će biti nastavljena u srijedu, 7. februara, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Ministarstva za nauku, kulturu i sport Unsko-sanskog kantona.

"Pozivamo gradonačelnika Grada Bihaća i nadležne institucije da očiste trotoare i prilazne puteve školama, najkasnije do 7. februara, kako bi djeca imala siguran dolazak do škole. Nastava se do tada odgađa zbog sigurnosti ove djece", istaknuo je resorni ministar Muhamed Ramić.

Podsjećamo, proteklog vikenda područje Krajine zahvatile su obilne padavine, a u Bihaću je izmjereno nevjerovatnih 60 centimetara snijega, što je otežalo održavanje normalnog života u ovom gradu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije