Bihać: Šestero uhapšeno zbog dilanja droge

Radiosarajevo.ba
Bihać: Šestero uhapšeno zbog dilanja droge

U koordiniranoj akciji policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-a Unsko-sanskog kantona danas, 23. maja, na području Bihaća uhapšeno je šest osoba koje se dovode u vezu sa neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojne droge.
Lišeni slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu, biti predati na dalje postupanje nadležnom tužiocu

S ciljem pronalaska dokaznog materijala, u užem dijelu grada, pretreseno je dosad sedam lokacija koje su koristili uhapšeni, i na kojima je pronađena određena količina narkotika, mobilnih telefona, vaga.

Današnja akcija koja je započela rano jutros izvedena po nalozima Tužiteljstva i Suda USK, a uz asistenciju pripadnika Granične policije BiH. O tačnoj količini oduzetih narkotika i drugih dokaznih materijala, javnost će biti informirana tijekom dana, saopšteno je iz SIPA-e.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije