Bihać jutros topliji od Neuma: Za Bajram najavljeni pljuskovi u dijelovima BiH

0
Radiosarajevo.ba
Bihać jutros topliji od Neuma: Za Bajram najavljeni pljuskovi u dijelovima BiH
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu do oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Sokolac 6 stepeni, Drvar 7, Bjelašnica i Široki Brijeg 8, Livno, Prijedor, Sanski Most i Srebrenica 10, Bijeljina, Bugojno i Ivan Sedlo 11, Trebinje, Tuzla i Zenica 12, Banja Luka, Mostar i Zvornik 13, Doboj i Sarajevo 14, Neum 17, Gradačac 18, Bihać 20 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 24 do 30 stepeni.

Prvi maj - Praznik rada: Šta znače 'tri osmice' i zašto crveni karanfili

Prvi maj - Praznik rada: Šta znače 'tri osmice' i zašto crveni karanfili

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 27 stepeni.

Biometeorološka prognoza - Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Neuobičajeno visoke temperature i sunčanije vrijeme, pozitivno će djelovati na većinu stanovništva, izraženije u prvom dijelu dana. Sa poslijepodnevnim satima moguće su umjerene poteškoće kod osjetljivih osoba, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima i prilikom boravka na otvorenom laganije se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.

U srijedu 10. aprila 2024. godine (prvi dan Bajrama), umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana i tokom noći slabi lokalni pljuskovi su mogući u višim područjima centralne, istočne i zapadne Bosne. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu zemlje do 26 stepeni.

Objavljena prognoza do 23. aprila: Meteorolozi najavili zahlađenje - evo kad se vraća kiša

Objavljena prognoza do 23. aprila: Meteorolozi najavili zahlađenje - evo kad se vraća kiša

U četvrtak, 11. aprila 2024. godine, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 17 do 23, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U petak, 12. aprila 2024. godine, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 20 do 26, na jugu zemlje do 28 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije