Bihać jutros topliji od Neuma: Danas kiša, u narednim danima snijeg

Radiosarajevo.ba
Bihać jutros topliji od Neuma: Danas kiša, u narednim danima snijeg
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -1; Ivan Sedlo 4; Sokolac 5; Drvar i Livno 6; Bugojno, Jajce, Sarajevo i Zenica 7; Grude, Prijedor, Srebrenica, Trebinje i Tuzla 8; Bijeljina, Sanski Most, Široki Brijeg i Stolac 9; Banja Luka, Mostar i Zvornik 10; Gradačac i Neum 11; Bihać 12°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 935hPa, za 9hPa je ispod normale i raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je loša. Pogoršanje praćeno padavinama, kod većine hroničnih bolesnika uzrokovaće pojačane tegobe. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, promjena raspoloženja, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, u noći problemi sa snom. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti. 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vijeme. Kiša uglavnom u jutarnjim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16°C. U Sarajevu pretežno oblačno sa kišom u jutarnjim satima. Nove padavine ponovo u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12°C.

U subotu u većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili rosuljom u jutarnjim satima i dio prijepodneva. U Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 6 do 11, a dnevna od 5 do 10, na jugu od 12 do 16 °C.

U nedjelju prije podne pretežno sunčano sa maglom po kotlinama i uz riječne tokove. Poslije podne i u večernjim satima porast naoblake. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 4 do 7, a dnevna od 4 do 9, na jugu od 8 do 12 °C.

U ponedjeljak oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina u drugom dijelu dana. Tokom poslijepodneva ili u večenjim satima u Bosni kiša prelazi u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura od 2 do 6, na jugu od 6 do 10, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 °C. Pad temperature zraka krajem dana i u večernjim satima, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije