Bihać i Gradačac jutros topliji od Neuma: Meteorolozi za sutra najavili snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Bihać i Gradačac jutros topliji od Neuma: Meteorolozi za sutra najavili snijeg
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -4; Drvar i Livno 2; Grude i Jajce 3; Trebine 4; Mostar i Sarajevo 5; Doboj 6; Tuzla i Zenica 7; Bijeljina, Bugojno i Sanski Most 8; Banja Luka i Neum 9; Bihać 11; Gradačac 12 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949hPa, za 7hPa je veći od normalnog i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno malo kiše može pasti u centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne, a u večernjim satima i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

Ambasada Irana u BiH: "Izjava ambasadora je pogrešno shvaćena, genocid se osuđuje uvijek i svugdje"

Ambasada Irana u BiH: "Izjava ambasadora je pogrešno shvaćena, genocid se osuđuje uvijek i svugdje"

U Sarajevu oblačno. Povremeno slabija kiša je moguća u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKE PRILIKE postepeno će se pogoršavati. Prije podne će biti ugodnije, u drugom dijelu dana, usljed nadolazeće promjene vremena, tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati. Moguće su reakcije poput malaksalosti, glavobolje, nervoze, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Objavljena je prognoza do subote:

ZA 17.03.2020 (Četvrtak)., u većem dijelu zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne i sa slabom kišom, u višim područjima sa slabim snijegom. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 17 stepeni.

ZA 18.03.2020 (Petak)., u Hercegovini i na sjeveru Bosne sunčano vrijeme uz malu oblačnost. U ostalim dijelovima umjereno do pretežno oblačno. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 15 stepeni.

ZA 19.03.2020 (Subota)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 15 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije