BiH se oprostila od djevojke Elmire Sefo, koja je stradala u zemljotresu

0
AA
BiH se oprostila od djevojke Elmire Sefo, koja je stradala u zemljotresu
FOTO: AA / Danas klanjana dženaza

Više od 1.000 građana Stoca i ostalih gradova u Hercegovini klanjalo je dženaza namaz Elmiri Sefo (28), djevojci stradaloj u zemljotresu čiji je epicentar bio u Hercegovini u petak, 22. aprila, u 23.07 sati.

Dženaza namaz je po želji porodice predvodio Suad ef. Mujagić, a prisutnima se prije klanjanja obratio i muftija mostarski Salem ef. Dedović, javlja AA.

Govoreći o stradaloj djevojci, Dedović je podsjetio na posljednje sate njenog života i praktikovanje ramazanskih običaja i molitve.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

“Danas smo ispred džamije za koju je naša merhuma bila vezana srcem. Dunjaluk je napustila nakon što je hizmetila svojoj zajednici i sestrama. Mnogo je lijepih ibadeta ovo plemenito srce vezalo za zajednicu, za porodicu i za Gospodara. Suđeni čas se nije mogao odgoditi. I to govori koliko je Bog uzvišen i jedan, i kako se ništa ne može pomjeriti od onoga što je suđeno. Najvažnije je da spoznamo smisao ovog života, ali i da jedni drugima budemo nada i utjeha. Samo sa nadom i utjehom, te s činjenjem dobra ovodunjalučki život ima smisla. On mora biti prožet milošću i dobročinstvom“, rekao je između ostalog muftija Dedović.

Nakon klanjanja vjernici su se zaputili ka mezarju Poplašići gdje je obavljen ukop.

Elmira Sefo je tragično stradala nakon što se velika stijena obrušila i pala na njenu porodičnu kuću u stolačkom naselju Kukavac.

Bosnu i Hercegovinu u petak je zadesio snažan zemljotres 5,6 stepeni Richtera koji je osim što je odnio mladi život, ugrozio brojne kuće i zgrade, odnosno izazvao materijalnu štetu na brojnim objektima u nekoliko gradova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije