BiH primljena u Međunarodno policijsko udruženje

Radiosarajevo.ba
BiH primljena u Međunarodno policijsko udruženje

Na 20. svjetskom kongresu Međunarodnog policijskog udruženja (TPA), koji je održan u Izraelu, sekcija Bosne i Hercegovine je primljena u punopravno članstvo čime se bh. policajcima otvaraju vrata širom svijeta u vidu profesionalnog usavršavanja, takmičenja koja unapređuju prijateljske odnose i uopće obogaćuju život svakog policijskog službenika, prenosi Fena.

Međunarodno policijsko udruženje broji više od 400 hiljada članova u 63 zemlje svijeta, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Uručivanjem certifikata punopravne članice predsjedniku Sekcije BiH Miri Sučiću i glavnom sekretaru Predragu Simeunoviću, pripadnicima Granične policije BiH, od predsjednika IPA-e Pierrea Martina Moulina potvrđeno je punopravno članstvo BiH u Međunarodnoj policijskoj organizaciji s pravom glasa.

IPA u BiH prve korake u BiH napravila je 2007. godine kada je formiran prvi IPA klub Hercegbosanskog kantona.

Ova organizacija u BiH danas ima sedam klubova te ima tendenciju stalnog širenja i formiranja klubova na cijelom teritoriju BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije