BiH: Počele prijave za studentsko takmičenje 'PR Challenge'

Radiosarajevo.ba
BiH: Počele prijave za studentsko takmičenje 'PR Challenge'

U Bosni i Hercegovini će se ove godine održati četvrto po redu studentsko takmičenje pod nazivom PR Challenge. Bit takmičenja je omogućiti studentima dodatno educiranje kroz rad na pravim studijama slučaja u oblasti marketinga i odnosa s javnostima, tako da studenti imaju priliku u praksi  primijeniti svoja teoretska znanja koja su stekli  na fakultetima. 

Takmičenje se održava na državnom nivou a učestvovati mogu ekipe od po tri studenta sa fakulteta u BiH na kojima se izučavaju odnosi s javnostima i marketing.

PR Challenge se prethodnih godina pokazao kao koristan projekat za studente, koji su imali priliku u praksi primijeniti znanje stečeno na fakultetu i na taj način pripremiti se za poslovne izazove koji ih čekaju kad steknu diplomu. U ranijim godinama na ovom takmičenju učestvovali su i studenti iz Srbije, čime je ono dobilo regionalni značaj.

Prijave za učešće počele su  12. novembra, a trajaće do  01. februara naredne godine. Svaka ekipa može prijaviti rad za jednu od dvije predložene studije slučaja (Case study) od kojih će jedna biti za profitabilnu organizaciju i jedna za neprofitabilnu organizaciju.

Više informacija o načinu prijave dostupno je na službenoj stranici takmičenja. 

Finale će biti održano u Sarajevu u aprilu 2014.godine a pobjednici će biti nagrađeni novčanom nagradom i mogućnošću da prisustvuju na nekoliko stručnih konferencija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije