BiH peti put na sajmu u Hannoveru

Radiosarajevo.ba
BiH peti put na sajmu u Hannoveru

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH),  u partnerstvu sa Švicarskim programom za promociju uvoza  i USAID-a, peti put organizira zajednički nastup bh. kompanija na Hannover Messe najvećem međunarodnom sajmu industrijskih tehnologija u svijetu, piše Fena

Na ovom sajmu koji će biti održan od 8. do 12. aprila u Hannoveru, Bosnu i Hercegovinu predstavljat će osam kompanija. Pored kolektivnog štanda SIPPO-a, pojedinačno će se predstaviti kompanije Inox Ajanović d.o.o. Tešanj, Pobjeda Tešanj, TTO Sarajevo, Femetall d.o.o. Zenica i Saraj-komerc d.o.o. Gornji Vakuf – Uskoplje

Po  prvi put privrednici iz BiH će izlagati u hali koja je namjenjena za elektroenergetski sektor. Na zajedničkom štandu svoje proizvode predstavit će kompanije TT Kabeli d.o.o. Široki Brijeg, Miviko d.o.o. Posušje i Kaldera Company d.o.o. Laktaši. Hannover Messe 2013 je sajam koji će predstaviti niz tehnologija i mnoga rješenja dizajnirana za pojednostavljenje procesa proizvodnje i smanjenje troškova. Vodeći sajamski moto je "Pametna efikasnost". 

Glavni događaj će biti "Metropolitan Solutions" koji će prezentirati inovacije za gradske infrastrukture. Ostali programi će naglasiti efikasnost u industrijskim procesima, a posebno će se obratiti pažnja na lagane konstrukcije. Kao i svake godine, Hannover Messe će biti popraćen mnogobrojnim manifestacijama. 

Inače, Hannover Messe je tokom  60 godina postojanja izrastao u vodeći svjetski sajam industrijskih tehnologija, materijala, a nastup na ovom sajmu  je imperativ za sve one koji žele predstaviti nova tehnološka rješenja, materijale ili proizvode, ali i one koji tragaju za kvalitetnim kontaktima i partnerima.
     

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije