BiH "okovana" hladnim talasom: Jutros veliki minusi, poznato kada stižu topliji dani

Radiosarajevo.ba
BiH "okovana" hladnim talasom: Jutros veliki minusi, poznato kada stižu topliji dani
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Šetnja u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Umjerene oblačnosti ima na istoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -17; Bihać, Ivan-sedlo, Sanski Most i Sokolac -10; Drvar i Jajce -9; Banja Luka, Doboj, Livno, Prijedor, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zenica -8; Bugojno -7; Bijeljina, Gradačac i Zvornik -5; Grude -1; Mostar, Neum i Trebinje 1 stepen. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 958Pa, za 15hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje do 8 stepeni.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 1 stepen.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA su povoljnije. Sa više sunca, uz blagi porast dnevnih temperatura zraka i slabije izraženo sjeverno strujanje, većina populacije biće boljeg raspoloženja i osjećati se ugodnije. Neophodno je biti oprezniji tokom jutra i večeri, posvetiti pažnju odijevanju, te ne pretjerivati sa aktivnostima.

Objavljena je i prognoza vremena za naredna tri dana:

U utorak, 16.02.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5°C, na krajnjem jugu zemlje do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C.

U srijedu, 17.02.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. U drugoj polovini dana se prognozira slaba kiša u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Padavine su većinom u Bosni. U Hercegovini u poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno slabije padavine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 9°C.

U četvrtak, 18.02.2021., u većem dijelu zemlje će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni je izgledna magla ili niska naoblaka. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije