BiH od Hrvatske zatražilo preuzimanje slučajeva protiv zapovjednika iz Bljeska

0
Fena
BiH od Hrvatske zatražilo preuzimanje slučajeva protiv zapovjednika iz Bljeska
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Tužilaštvo BiH

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa i uprave potvrdilo je u subotu primitak međunarodne zamolnice tužilaštva Bosne i Hercegovine vezano uz postupke protiv hrvatskih ratnih zapovjednika, a odluke o daljnjem postupanju donijet će Državno odvjetništvo te o svemu izvijestiti javnost.

"Ministarstvo pravosuđa i uprave primilo je međunarodnu zamolnicu tužiteljstva Bosne i Hercegovine vezano za određena postupanja koja su u nadležnosti Državnog odvjetništva RH", kazao je državni sekretar ministarstva Josip Salapić.

Kako saznaje NovaTV, riječ o zamolnici za preuzimanjem kaznenog progona protiv više umirovljenih hrvatskih ratnih zapovjednika iz operacije Bljesak, a da ih se tereti za kaznena djela ratnog zločina.

Salapić je dodao da će ministarstvo predmete ovih dana proslijediti Državnom odvjetništvu, koje će u neovisnom istražnom postupku odlučiti što će s tim predmetima.

"Vjerujemo da će ovih dana Državno odvjetništvo sukladno zakonu izvijestiti javnost o čemu se konkretno radi", poručio je Salapić.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u četvrtak je u govoru u Kninu poručio Bosni i Hercegovini kako je riječ o nedokazanim djelima, te da će Hrvatska zaštititi svoje ratne zapovjednike, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije