BiH ispunila uvjete za aranžman sa MMF-om

Radiosarajevo.ba
BiH ispunila uvjete za aranžman sa MMF-om

"Upravo sam obaviješten da smo kao Bosna i Hercegovina ispunili uvjete za sklapanje aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom", saopćio je danas premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta koja je u toku u Sarajevu.

"Shodno tome, sjednica guvernera MMF-a bit će održana najvjerovatnije 8. ili 9. jula", dodao je Mujezinović, kojem je predsjedavajući Safet Softić, zbog ove informacije, dao riječ vanredno usred sjednice Predstavničkog doma, a koja je zatim nastavljena prema već ustaljenom dnevnom redu.

Pozitivni signali

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Mustafa Mujezinović danas je u Sarajevu izjavio da od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) stižu pozitivni usmeni signali vezani za tok pregovora ove finansijske institucije za odobravanje stand-by aranžmana Bosni i Hercegovini kao projekta u kojem je i Federacija jedna od zainteresiranih strana.

Prošle sedmice je održana sjednica Federalne vlade na kojoj su utvrđeni prijedlog zakona o plaćama i rebalans ovogodišnjeg federalnog budžeta, i to na način da su u prijedlozima ovih akata pomireni zahtjevi MMF-a, s jedne strane, a s druge, nastojanja za zaštitu najugroženijih kategorija društva, rekao je Mujezinović na sjednici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta koja je u toku u Sarajevu.

FENA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije