BiH godinu dana bez Vlade

Radiosarajevo.ba
BiH godinu dana bez Vlade

U našoj domovini prije tačno godinu održani su Opšti izbori. Relativni izborni pobjednici ni 365 danas nakon toga nisu uspjeli formirati novo Vijeće ministara, pa je tako BiH godinu dana bez Vlade, uprkos više pokušaja, tačnije sastanaka, prepucavanja i nadmudrivanja Šestorke da se takva situacija promijeni.

Da li će tehničko Vijeće ministara, koje u ovom periodu upravlja našom zemljom, i do narednih Opštih izbora 2014. godine ostati na svojoj 'poziciji' ostaje da se vidi. Sudeći po dosadašnjim dešavanjima - posljednji sastanak lidera Šestorke (SDP-a, SNSD-a, dva HDZ-a, SDA i SDS-a) u Brčkom, propao je, a novih više neće biti, moguć je takav scenario ili je možda rješenje u vanrednim izborima?

OHR bi se danas trebao zvanično oglasiti povodom godišnjice od izbora i neformiranja vlasti, a možda i komentarisati mogućnost vanrednih izbora.

Uostalom, zašto bi mi bili bolji od Belgije koja drži rekord u neformiranju Vlade i koja bez nje, samo usput rečeno, bilježi i bolje rezultate.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije