BHMeteo objavio najnoviju fotografiju sa planine u BiH: Snježna idila u aprilu

2
Radiosarajevo.ba
BHMeteo objavio najnoviju fotografiju sa planine u BiH: Snježna idila u aprilu
Foto: Bhmeteo.ba / Snijeg na Vučijoj planini

Protekle noći i u nedjelju, 21. aprila, snijeg je ponovo zabijelio planine većeg dijela zemlje.

Meteorolozi sa stranice BHMeteo najavili su snijeg tokom noći sa subote na nedjelju u dijelovima Bosne i Hercegovine.

"Došlo je do porasta oblačnosti širom zemlje uz lokalno slabiju kišu. Do kraja dana, a glavninom večeras i u noći na nedjelju (21. april) padavina će biti u većem dijelu zemlje. U nizinama kiša, na planinama snijeg", objavili su iz BHMeteo.

Znate li zašto Balkan ostaje bez stanovništva?

Znate li zašto Balkan ostaje bez stanovništva?

Kako su najavi, jutros je na Vučijoj planini između Teslića i Travnika zabijelio snijeg. 

"Snijeg na planini uobičajan je i u maju. Samo što ove godine imamo rano buđenje vegetacije zbog jako tople zime, pa će ovaj hladni period i snijeg ostaviti negativne posljedice. U 'normalnim' okolnostima ne bi bilo skoro nikakvih šteta", saopštili su iz BHMeteo.

Danas je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama će većinom padati slaba kiša, lokalno i pljusak. U višim područjima će padati i slab snijeg. Prestanak padavina u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica -5; Sokolac 3; Srebrenica i Tuzla 5; Banja Luka, Gradačac i Trebinje 6; Bijeljina, Doboj i Prijedor 7; Široki Brijeg 10; Mostar 12°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije