Bh. vojnici iz Afganistana se ne vraćaju ni danas

Radiosarajevo.ba
Bh. vojnici iz Afganistana se ne vraćaju ni danas

Pripadnici Vojne policije Oružanih snaga (OS) BiH koji su u okviru Misije međunarodnih snaga za pružanje pomoći - ISAF boravili devet mjeseci u Afganistanu, neće ni danas stići u Sarajevo, jer je avionski let ta glavni bh. grad ponovo odgođen , potvrdila je Uma Sinanović, portparol Ministarstva odbrane BiH.

Kako je za Avaz izjavio i generalmajor Anto Jeleč, načelnik Zajedničkog štaba OSBiH, vojnici su trenutno u vojnoj bazi u Kirgistanu.

“Vojnici su na sigurnom i uživaju sav komoditet, mi smo u stalnom kontaktu s njima. Nema nikakvih problema, jedino je očigledno gužva u rasporedu letova i čekaju da dođu na red. Još ne znamo tačan termin njihovog dolaska, ali će javnost o tome biti pravovremeno obaviještena”, kazao je Jeleč.

Iz Afganistana se  trebaju vratiti 24 pripadnika Vojne policije OSBiH, koji su proteklih devet mjeseci bili locirani u području grada Kandahara, u sastavu 115. bataljona Vojne policije Nacionalne garde Merilenda. Inače, dvojica pripadnika OSBiH iz ove jedinice zbog obaveza su se vratila ranije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije