Posjeta bh. timu koji je pomagao nakon katastrofalnih poplava u Makedoniji

Radiosarajevo.ba
Posjeta bh. timu koji je pomagao nakon katastrofalnih poplava u Makedoniji
Direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak i pomoćnik ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine za zaštitu i spašavanje Samir Agić posjetili su Tim BiH u Makedoniji.

Tim BiH, tačnije FUCZ, bio je angažiran na otklanjanju posljedica nedavnih katastrofalnih poplava u Skoplju.

Cilj ove posjete bio je obilazak Tima FUCZ kao i pogođenog područja grada Skoplja, zbog čega su iz BiH ponijeli i dodatnih pet isušivača kao pomoć ugroženom stanovništvu.

Direktor Fahrudin Solak i Samir Agić susreli su se sa Jasminom Gagulom, otpravnikom poslova u Ambasadi BiH u Makedoniji, te sa direktorom i zamjenikom direktora Direkcije za zaštitu i spašavanje Republike Makedonije sa kojima su razmijenili iskustva stečena za vrijeme i nakon poplava u Bosni i Hercegovini i Makedoniji i dogovorili buduću saradnju shodno potpisanom Sporazumu u zaštiti od prirodnih i drugih katastrofa.

Nakon realizovane misije u otklanjanju posljedica nedavnih katastrofalnih poplava u Skoplju i okolini, Tim FUCZ, sastavljen od deset pripadnika FUCZ-a sa visokotlačnim pumpama za vodu i drugom opremom i još četiri vatrogasca Civilne zaštite Kantona Sarajevo sa dva vatrogasna vozila, u Bosnu i Hercegovinu se vraćaju 21. augusta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije