Bh. privrednici u Dohi: Katarani snažno potvrdili spremnost za ulaganja u BiH

0
Radiosarajevo.ba
Bh. privrednici u Dohi: Katarani snažno potvrdili spremnost za ulaganja u BiH
Foto: Saopćenje / Bh. privrednici u Kataru

Katarska privredna komora (Qatar Chamber) ugostila je delegaciju poslovnih ljudi iz Bosne i Hercegovine, koje je predvodio predsjednik Udruženja privrednika (Pozitiv), Nahid Hasanbegović.

Kako je prenijela je katarska državna novinska agencija QNA, sastanak je s katarske strane predvodio dr. Mohamed Jawhar Al Mohamed, član Upravnog odbora Katarske komore. 

Privlačenje katarskih investicija

Inače ovo je jedna od najstarijih privrednih komora u Zaljevu (osnovana 1963.), čija uloga je predstavljati katarski privatni sektor na lokalnoj i globalnoj razini, te služiti kao podrška ekonomiji jedne od najbogatijih zemalja svijeta. Nekoliko članova Odbora, među kojima su Shaheen Al Mohannadi, Abdulla Al Emadi i Ibtihaj Al Ahmadani, su, također, prisustvovali ovom susretu.

Udes u Sarajevu: Povrijeđene dvije osobe

Udes u Sarajevu: Povrijeđene dvije osobe

Razgovaralo se o unapređenju privredne i trgovinske saradnje dvije zemlje, s fokusom na privlačenje katarskih investicija u BiH. Također, katarskoj poslovnoj zajednici su predstavljene različite mogućosti ulaganja u BiH. Dr. Mohamed Jawhar Al Mohamed pohvalio je snažne odnose između dvije zemalja na različitim područjima. Istakao je veliki interes katarskih investitora i privrednika za mogućnosti ulaganja u BiH.

S druge strane, Nahid Hasanbegović je upoznao svoje domaćine da Udruženje privrednika Pozitiv čine 24 bh. kompanije iz više sektora. Kazao je da je svrha njihove posjete dublji uvid u katarsko tržište, te upućivanje poziva za katarska ulaganja u BiH.

Elmedin Konaković naredna dva dana boravi na Doha Forumu

Elmedin Konaković naredna dva dana boravi na Doha Forumu

Nadalje, Hasanbegović  je pohvalio postignuća Katara na različitim poljima, te posebno podvukao odlične odnose BiH i Katara. Kako je javila QNA, poznati poslovni čovjek iz BiH je potvrdio značajnu podršku Katara njegovoj zemlji i drugim nacijama širom svijeta.

BiH - vrata Europske unije

Upućen je poziv za organiziranje posjete delegacije privrednika Katara Bosni i Hercegovini kako bi se dodatno ispitale investicijske mogućnosti, uspostavila snažnija saradnja za bh. privrednicima, te identificirali novi putevi za saradnju i konkretno partnerstvo.

Predsjedavajuća Foruma poslovnih žena Katara, Ibtihaj Mohamed Al Ahmadani, naglasila je važnost jačanja saradnje i bolje komunikacije između katarskih i bh. pravednika. Abdullah Bin Mohammed Abdul Rahim Alemadi je ocijenio katarski investitori voljni ulagati u BiH, smatrajući je "vratima Europske unije". Konkretno, izrazio je spremnost za saradnju s bosanskohercegovačkom stranom u oblasti proizvodnje namještaja. Na koncu, Shaheen Bin Mohammed Lahdan Al Mohannadi ukazao je na pozitivne odnose između Katara i BiH, ističući da je BiH atraktivna destinacija za turizam.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije