Bh. poljoprivrednici: Naredni protesti neće biti mirni

Radiosarajevo.ba
Bh. poljoprivrednici: Naredni protesti neće biti mirni

 

Predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja Federacije Bosne i Hercegovine Avdo Muslimović izjavio je danas agenciji Fena da će članovi tog saveza  sačekati do ponedjeljka da bi vidjeli da li će biti  objavljen program poticaja poljoprivrednim proizvođačima u Službenim novinama, a da bi Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva moglo početi isplate. 

„Čekat ćeno do ponedjeljka  i vidjeti da li će program biti objavljen u Službenim novinama ili poslan na objavu. Mi ćemo danas obavijestiti Federalni i Kantonalni MUP da planiramo 11. aprila organizirati proteste, međutim, ukoliko program poticaja bude objavljen ili poslan na objavljivanje odustat ćemo od protesta“, kazao je Muslimović i istakao da će o tome više riječi biti u ponedjeljak na konferenciji za novinare. 

Istaknuo je da poljoprivrednici planiraju radikalnije mjere i da više neće biti mirnih protesta, te  da će  nastojati da obustave rad Parlamenta, Vlade, da blokiraju sve putne komunikacije i važniju infrastrukturu u FBiH. 

Dodao je da Savez poljoprivrednih udruženja FBiH ne zanima politika i politikanstvo, kako to neki ističu, već samo da Vlada poštuje zakone i dogovoreno.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije