Bh. političari iz Brisela: Ostao je jedan korak na europskom putu

1
Radiosarajevo.ba
Bh. političari iz Brisela: Ostao je jedan korak na europskom putu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / BiH i EU

Bez obzira na sve iskorake koje je Bosna i Hercegovina napravila do sada na svom evropskom putu, ostao je jedan korak, a to je usvajanje Zakona o sudu BiH, izjavio je ministar komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine Edin Forto, nakon sastanka sa komesarom za susjedstvo i proširenje Evropske unije Oliverom Varheljijem, u Briselu.

Forto je naglasio većina članica EU očekuje od BiH usvajanje tog zakona, kako je rekao, bilo prije otvaranja pregovora ili nakon zelenog svjetla.

Pozvao je kolege iz Vijeća ministara BiH da što prije dogovore tekst koji će svima biti prihvatljiv, kako je naveo, možda čak i prelazno rješenje.

Poznat identitet muškarca koji je poginuo na kvadu na Kozari

Poznat identitet muškarca koji je poginuo na kvadu na Kozari

"Jako je bitno da što prije usvojimo Zakon o sudu BiH", poručio je.

Sastanku je prisustvovala i zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sabina Ćudić, koja je istakla da su od Varheljija tražili informacije koje naredne korake BiH treba preduzeti kako bi već sutra otključala sedam posto ukupnih sredstava plana rasta.

"Govorimo o preko stotinu miliona eura za BiH i ono na čemu ćemo svakako raditi je da što prije krenemo u skrining proces i krenemo u proces pregovora", navela je Ćudić, prenosi BHRT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije