Bh. policajci u Sudanu nisu životno ugroženi

Radiosarajevo.ba
Bh. policajci u Sudanu nisu životno ugroženi

Napadi na osoblje UN-u Sudanu su izvršeni u području Darfura gdje nema raspoređenih bosanskohercegvakih policijskih službenika. Policijski službenici iz BiH u UN misiji u Južnom Sudanu nisu ugroženi, saopćilo je danas Ministarstvo sigurnosti BiH. 

U posljednjoj informaciji koju je Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine dostavio pripadnik bh. kontingenta u Južnom Sudanu Ivan Miličević (SIPA), pozivajući se na podatke Regionalnog centra UN-a za istocnu Afriku u Entebbeu u Ugandi, navedeno je da se incident dogodio u blizini UN baze u Manawashi, istocno od Nyala, Darfur, javlja Fena

Misija u Dafuru je zajednička misija UN-a i Afričke unije. U toj misiji nema raspoređenih bh. policijskih službenika, a stradali pripadnici trupa UN-a su dio kontingenta Tanzanije. 

Ove informacije potvrda su i izjave ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića da među poginulim i povrijeđenim u Darfuru nema državljana Bosne i Hercegovine, jer su pripadnici iz naše države stacionirani u Južnom Sudanu. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije