BH novinari: Pod pritiskom smo Radončića

Radiosarajevo.ba
BH novinari: Pod pritiskom smo Radončića

Upravni odbor udruženja BH novinari u svom saopćenju za javnost istiće kako je već duže vrijeme pod pritiskom Fahrudina Radončića, predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH i medija u njegovom vlasništvu.

"Članovi Udruženja BH novinari, te članovi Upravnog odbora, Izvršnog odbora i Sekretarijata ove udruge se šikaniraju, vrijeđaju na nacionalnoj i spolnoj osnovi, proglašavaju kriminalcima i slugama „mafijaških šefova“, sa ciljem da se zaustavi djelovanje Udruženja, kao i reakcije njegovih upravnih tijela na neprofesionalne i neetične članke u Avazovim izdanjima", stoji u saopćenju.

"Posljednjih nekoliko dana novinari Radnočićevog Avaza pozivju telefonom članove Upravnog odbora, sa neumjesnim pitanjima o radu organa Udruženja", dodaju iz Udruženja, naglašavajući kako oni neće odustati od svoje misije odbrane profesionalnog novinastva i prava novinara na slobodan rad lišen političkih i drugih pritisaka.

"Na svaki pritisak, prijetnju, pokušaj denunciranja i destabiliziranja Udruženja i ugrožavanja života naših članova reagiraćemo javnim zahtjevima prema organizacijama za zaštitu prava na slobodan rad i djelovanje naše novinarske asocijacije u javnosti, zahtjevaćemo od nadležnim organa BiH da poduzme neophodne mjere zaštite bezbednosti naših članova", rekli su.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije