Bh. general teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći

Radiosarajevo.ba
Bh. general teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći

Četiri osobe povrijeđene su u saobraćajnoj nesreći u kojoj su učestvovala tri putnička motorna vozila, od kojih je jedno vojno vozilo Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH).

Nesreća se dogodila oko 7.30 sati na magistralnom putu M 18 Tuzla - Sarajevo, kod benzinske pumpe "MM Kalesić", u mjestu Strašanj na području općine Živinice

Do nesreće je došlo kada je E. M. (23) iz Banovića, koji se nalazio za volanom „seata“, preticao drugo vozilo. Tom prilikom došlo je do direktnog sudara sa škodom OS BiH za čijim upravljačem se nalazio Jasmin Kovačević.

Drugi automobil „golf 2“ kojim je upravljao B. H. (38) iz Donje Lohinje kod Gračanice, udario je u zadnji dio škode.

Četiri osobe su povrijeđe i prevezene u UKC Tuzla, vozač golfa E. M. i njegova saputnica B. M. (67) koja se nalazi na Odjelu intenzivne njege, te K. J. (37) i M. G. (52).

Kako saznaje Avaz, jedan od povrijeđenih je general Mirsad Gutić, trenutno Komadant za podršku OSBiH, koji je u šoku i priključen je na aparate za umjetno disanje. Portparol UKC-a Amra Odobašić nije se izjasnila o njegovom zdravstvenom stanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije