Bh. biznismen greškom nazvao udruženje feministica i tražio "curu za zabavu"

Radiosarajevo.ba
Bh. biznismen greškom nazvao udruženje feministica i tražio "curu za zabavu"
Foto: Pixabay / Ilustracija

Muškarac, koji je, navodno, biznismen iz zapadne Hercegovine, nedavno je telefonom nazvao Fondaciju “Udružene žene” Banja Luka i pitao da preko njih “nabavi ženu”, tačnije “curu za povremena druženja”.

Zainteresovani je, kako se ispostavilo, za družbenicu “za seks i zabavu”, ali je zakucao na pogrešna vrata, tražeći da mu u toj raboti “provodadžišu” najistaknutije banjalučke feministkinje.

Na telefon se javila predsjednica Fondacije Nada Golubović, koja je, kao i njene koleginice, šokirana ovom nepristojnom ponudom.

Aktivistkinje kažu da je dotični gospodin, valjda, pomislio da su se u “Udruženim ženama” žene udružile radi lakšeg “rentanja” ženskih čari. Ubijeđene su da su ovakvoj percepcji Banje Luke i Banjalučani itekako doprinijela “urbana legenda” o gradu u kojem živi “sedam žena na jednog muškarca”, a pogotovo kontroverzni stiker “7/1”, koji je nedavno promovisala banjalučka Gradska uprava u cilju privlačenja turista.

Inače, Fondacija “Udružene žene” Banja Luka je feministička organizacija osnovana prije više od 20 godina, koja se bori za prava žena, zaštitu od nasilja u porodici i rodnu ravnopravnost. Ova Fondacija je žestoko reagovala nakon promocije stikera “7/1”, tvrdeći da on “na uvredljiv i seksistički način predstavlja žene Banjaluke”.

Da li je tražilac “cure za zabavu” vidio sporni stiker nismo uspjeli saznati, ali je otkrio da je “čuo je da je Banja Luka puna zgodnih žena”, a pošto često putuje u Zagreb, rado bi svraćao u Banja Luku radi… znate već čega.

"Nisam znao kakvo je to udruženje i nisam htio nikog uvrijediti. Meni jednostavno treba žena za povremena druženja, pa i seks ako se dogovorimo. Imam 45 godina, privrednik sam, ali ne mali privrednik, nego veliki. Para imam, to nije problem i nisam škrt, nego sam… Kako se ono kaže? Ma da, galantan. Samo da se razumijemo, tražim pravu žensku, neću svašta", kategoričan je bio sagovornik, piše Srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije