Bh. Airlines zamrznuo linije prema Beču i Frankfurtu

Radiosarajevo.ba
Bh. Airlines zamrznuo linije prema Beču i Frankfurtu

Menadžment aviokompanije BiH B&H Airlines odlučio je, nakon analize poslovanja na pojedinačnim destinacijama, da zamrzne svoje postojeće linije prema Beču i Frankfurtu, navodi se u saopćenju za javnost menadžmenta J.P. B&H Airlines d.o.o. 

Ta odluka donesena je zbog ekonomske neopravdanosti tih linija, a troškovi leta i nedovoljan broj putnika ključni su faktori otkazivanja tih linija u predstojećem periodu. 

"Iako bh. građani imaju bezvizni režim za ulazak u zemlje EU, ove dvije destinacije nisu imale poslovni uspjeh. Letovi za Beč otkazani su, a linija prema Frankfurtu prestaju od 23. maja ove godine. Putnici koji su kupili avio karte za ove destinacijama imaju pravo da traže povrat novca u agencijama u kojima su kupili karte ili da traže da putuju na željene destinacije preko nekih drugih avio kompanija bez dodatnih troškova",  navodi se.
 
S ovim otkazivanjem za ljetnu sezonu, B&H Airlines uvezuje Sarajevo sa šest  gradova Evrope  i to Amsterdamom, Cirihom, Istanbulom, Kopenhagenom, Geteborgom i Štokholmom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije