Bez sjednice Vijeće ministara do 18. aprila?

Radiosarajevo.ba
Bez sjednice Vijeće ministara do 18. aprila?

Sjednica  Vijeća ministara BiH na kojoj je jedna od tačaka dnevnog reda trebala biti i Nacrt budžeta za 2012, zakazana za četvrtak, 12. aprila, neće  biti održana, saopćio je Ured predsjedatelja Vijeća ministara BiH. 

Kao jedan od razloga navodi se da Radna grupa, u kojoj su predstavnici entitetskih vlada i entitetskih penzionih fondova, a kojom koordinira ministar obrane BiH Muhamed Ibrahimović, još nije završila svoj dio posla. Radna grupa rješava pitanje obespravljenih vojnika koji od 20. marta protestuju ispred Zgrade zajedničkih institucija, na Trgu BiH.

„U skladu sa zaključkom sa sjednice Vijeća ministara BiH, koja je održana 30. marta, ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović je bio zadužen da dostavi procjenu sigurnosne situacije, međutim, do danas još  nismo dobili odgovor u vezi s ovim zaključkom. 

Ako radna grupa završi svoj dio posla i ministar dostavi odgovor, sjednica Vijeća ministara BiH  bit će  održana 18. aprila“, saopćeno je, prenijela je Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije