Bez novih informacija o pretresu ureda Budimira

Radiosarajevo.ba
Bez novih informacija o pretresu ureda Budimira


Brojne novinarske ekipe ispred Predsjedništva BiH u Sarajevu već satima čekaju da im se neko obrati nakon što je objavljeno da u toj zgradi službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) vrše pretres Ureda predsjednika Federacije BiH Živka Budmira.

Oko 14 sati novinarima se obratila  glasnogovornica Ureda predsjednika FBiH Laura Bošnjak i kazala jedino da je pretres u toku kao i da je Budimir u zgradi. Time, kako je kazala Bošnjak, ona demantira prethodne objavljene vijesti da je Budimir uhapšen danas u Mostaru.

Bošnjak je još kazala da je ostalo osoblje iz Budimirovog ureda u drugoj prostoriji, te obećala da će se kasnije u poslijepodnevnim satima ponovo obratiti novinarima, ali do toga za sada nije došlo, javlja Fena.

U zgradu je dva puta ulazio tužilac Tužilaštva BiH Oleg Čavka i po drugom njegovom  izlasku kazao je novinarskim ekipama da nije ovlašten davati informacije i da će saopćenje Tužilaštva biti objavljeno iza 18 sati.

Povezani članci:

Velika akcija SIPA-e, uhapšen Živko Budimir


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije