Bez kišobrana ne izlazite nigdje, poznato kada nas očekuje promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
Bez kišobrana ne izlazite nigdje, poznato kada nas očekuje promjena vremena
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u centralnim dijelovima. U Hercegovini i u Krajni umjereno oblačno.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -9 stepeni, Drvar -3, Ivan-sedlo -2, Bugojno, Jajce, Sarajevo-Bjelave i Stolac 0, Bihać, Livno i Sanski Most 1, Mostar i Tuzla 2, Grude 3, Gradačac i Zenica 4, Neum 7 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 934 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. U jutarnjim satima, mjestimično u Bosni i sa slabim snijegom u višim područjima. Tokom dana, većem dijelu Bosne se očekuju slaba kiša, a na planinama i višim područjima snijeg ili susnježica. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Najviša dnevna od 2 do 8, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 13 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa susnježicom i kišom. Najviša dnevna temperatura oko 4 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA su nepovoljne, izraženije u dijelu Bosne Osjetljive osobe više pažnje trebaju posvetiti adekvatnom odijevanju obzirom da će osjet hladnoće biti pojačan, usljed većeg sadržaja vlage u zraku i nižih temperatura. Pogoršanje vremena će kod meteoropata i hroničnih bolesnika uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, promjene raspoloženja. U Hercegovini će opšta slika biti ljepša, uz manje padavina, ali i neuobičajeno hladno.

Objavljena je prognoza za naredna tri dana:

ZA 17.03.2021 (Srijeda)., umjeren do pretežno oblačno vrijeme. Na jugu Hercegovine sunčano. U većem dijelu Bosne se očekuju slaba i povremena kiša ili susnježica. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 stepena.

ZA 18.03.2021 (Četvrtak)., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Poslije podne i večernjim satima, u Bosni se očekuje kiša, a u višim područjima i na planinama susnježica i snijeg. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu do 12 stepena.

ZA 19.03.2021 (Petak)., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od 5 do 12 stepena, navpodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije