Bez dogovora između Vlade FBiH i boraca

Radiosarajevo.ba
Bez dogovora između Vlade FBiH i boraca

Prema izjavama više učesnika, današnji sastanak u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, između boračkih udruženja i predstavnika ureda premijera Federacije BiH Nermina Nikšića te ministra za boračka pitanja Zukana Heleza, završen je bez dogovora, javlja Fena

Nova runda pregovora Vlade FBiH i boraca


Na stolu je bio isti, dosadašnji predlagani tekst federalnog zakona o povoljnijem penzionisanju boraca, tvrde učesnici. Jedan od njih, Ismet Harbinja, predsjednik Udruženja penzionera vojnih osiguranika u FBiH, negoduje uz to što sastanku nisu prisustvovali ni premijer ni ministar Helez.

Prijedlog budućeg federalnog zakona o povoljnijem penzionisanju boraca, koji je Parlamentu nedavno predlagala Vlada FBiH, nije podržan većinom glasova u Predstavničkom domu. 

Tada je predsjedavajući Fehim Škaljić pozvao sve zainteresirane strane da se uključe u izradu novog zakonskog teksta i najavio narednu sjednicu Doma do 12. aprila. 

Usvajanje zakona iz ove oblasti u Federaciji navodi se kao uvjet za daljnju novčanu tranšu po stand-by aranžmanu koji BiH ima s MMF-om. 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije