Besplatna telefonska linija za pravnu pomoć i psihološku podršku

Radiosarajevo.ba
Besplatna telefonska linija za pravnu pomoć i psihološku podršku

Centar ženskih prava u saradnji sa Gradskom upravom Grada Zenica je omogućio je besplatnu telefonsku liniju za pravnu i psihološku podršku koja je dostupna za žene preživjele nasilje i one koje žive u riziku od nasilja.

Usluga je dostupna i za sve žene koje žive u stanju socijalne potrebe, žene sa invaliditetom i civilne žrtve rata, nezaposlene, žene koje žive same sa dvoje, troje ili više maloljetne djece, žene starije dobi, žene na selu...

I ranije je prepoznato da je ova kategorija višestruko marginalizirana i ranjiva, a u ovoj situaciji posljedice po njih mogu biti još drastičnije. 

Za pravnu pomoć i podršku na raspolaganju je deset stručno osposobljenih žena koje imaju dugogoodišnje iskustvo u radu sa ženama i drugim grupama.

Dodatnu podršku pružat će i dvije psihoterapeutkinje koje su od početka rata u BiH radile sa ženama preživjelim ratno silovanje, a nakon rata je njihov rad proširen i na druga traumatska iskustva žena, uključujući i nasilje u porodici.

BESPLATNI BROJ TELEFONA za ove potrebe je 032 / 447 - 813.

Žene se mogu javiti svaki dan u vremenskom periodu od 8:00 – 24:00 sata.

Osim ove besplatne linije na raspolaganju su još dva aktuelna broja Centra ženskih prava: 

Mobitel: 060 / 3111 - 922,

Fiksni telefon 032 / 402 - 049,

te korištenje ovog LINKA za pravnu pomoć.

Korištenje će biti prilagođeno potrebama žena te se osim direktnog poziva mogu kontaktirati putem Viber ili Messenger aplikacije

Prednost korištenja ovog alata ogleda se u činjenici da je dostupan svim ženama, bez obzira na mjesto prebivališta/državu regiona ili svijeta da se obrate za pomoć, a odgovori se dostavljaju u najbržem mogućem roku s obzirom na navedenu situaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije