Bešlić: Grad Mostar će proglasiti Dan žalosti na dan sahrane

Radiosarajevo.ba
Bešlić: Grad Mostar će proglasiti Dan žalosti na dan sahrane
AA / Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara
Zbog avionske nesreće koja se dogodila tokom jučerašnjeg dana u Mostaru, u ovom gradu će biti proglašen dan žalosti, potvrdio je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

On je u nedjelju u poslijepodnevnim satima izrazio duboku sućut porodicama stradalih, koje je posjetio zajedno sa svojim saradnicima.

"Grad Mostar proglasit će dan žalosti na dan kada bude održana sahrana poginulih u zrakoplovnoj nesreći", rekao je Bešlić, prenosi Bljesak.info.

Mostarski gradonačelnik je istakao kako će grad pružiti podršku porodicama stradalih u ovom teškom trenutku.

"Novih informacija nemam, detalji će se znati kad se završi istraga. Ono što ja mogu učiniti jeste da izrazim žaljenje za mladim ljudima koji su tragično izgubili živote, kao i da dam sućut članovima obitelji poginulih i podršku u ovom teškom trenutku", dodao je mostarski gradonačelnik.

Dodao je kako je ovo ogromna tragedija za Grad Mostar i cijelu Bosnu i Hercegovinu, te kako je iza nas crni vikend u kojemu je izgubljeno sedam života.

"Mislima smo uz ove porodice i pomoći ćemo im koliko je to s naše strane moguće, a svi ćemo se zajedno dostojno oprostiti od tih ljudi", zaključio je Ljubo Bešlić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije