Beriz Belkić ne vjeruje političkoj koaliciji

Radiosarajevo.ba
Beriz Belkić ne vjeruje političkoj koaliciji

 

Nemamo program oko kojeg bi se okupilo Vijeće ministara BiH već imamo sporazume "šestorke" i bojimo se da će ta koalicija i sporazumi trajati samo dok se ne uspostavi Vijeće ministara, a onda će svako po svom, izjavio je poslanik Stranke za BiH u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Beriz Belkić.

Belkić je za novinsku agenciju Fena istakao da dosadašnji kandidati za ministre i zamjenike ministara pokazuju da se nije baš vodilo računa o struci.

Poslanici iz Stranke za BiH u Predstavničkom domu PSBiH Beriz Belkić i Azra Hadžiahmetović glasali su protiv imenovanja Vjekoslava Bevande na mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Belkić je pojasnio da je odgovornost na strankama pobjednicama izbora te da je za Stranku za BiH potpuno neprihvatljiv sporazum o zakonu o popisu stanovništva i državnoj pomoći koje su prethodno dogovorili lideri šest bh. političkih stranaka.

"Smatramo da je izbacivanje člana 48. iz zakona o popisu stanovništva potpuno neprihvatljivo, a da se dogovorenim rješenjem o sistemu državne pomoći stvara jedna vrsta paradržavne institucije, odnosno, zadržava se koncept po kojem država postaje koordinacijsko tijelo", izjavio je Belkić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije