Benjamin Delalić priveden zbog izazivanja opće opasnosti

Radiosarajevo.ba
Benjamin Delalić priveden zbog izazivanja opće opasnosti

Benjamin Delalić ponovo je uhapšen jutros deset minuta nakon ponoći zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti, potvrđeno je Avazu iz MUP-a KS.

S njim je uhapšen i Tarik Švrakić. Kako saznaje Avaz, u sarajevskoj ulici Džidžikovac došlo je do tuče između više osoba, a potom je pucano uz vatrenog oružja.

''U ovom incidentu nije bilo povrijeđenih. Policija je saslušala pet osoba u svojstvu svjedoka, a dvije osobe su uhapšene. Pronađena su i dva pištolja'', kazali su nam u MUP-u KS.

Podsjećamo, Delalić je prije osam dana pušten iz pritvora na slobodu gdje je bio zbog sumnje da je 25. oktobra s prijateljima naoružan čekao Anela Kršu ispred njegove kuće u ulici Vranjače. Kršo i njegov brat bili su na izletu na jednoj od planina, a kada su pri povratku kući vidjeli Delalića i ostale, autom su se dali u bijeg i uspjeli umaći.

No, Sud je prihvatio prijedlog odbrane da se Delaliću izreknu mjere zabrane poput prilaska Anelu Krši i njegovoj kući. Nakon izricanje tih i niz drugih mjera zabrane, pušten je na slobodu.

Kršo je, pak, 3. septembra ove godine bio u društvu s Alenom Grbom, koji se tereti da je tada pokušao ubiti Delalića ranivši ga u ruku i rame.

Grbo se još nalazi u pritvoru, a Kršo, nakon što je određeno vrijeme proveo u pritvoru, pušten je na slobodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije