Belkić i Šiljegović na konferenciji o protivminskim akcijama u 2013 godini

Radiosarajevo.ba
Belkić i Šiljegović na konferenciji o protivminskim akcijama u 2013 godini
/ Foto: Radiosarajevo.ba

Beriz Belkić, član Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH  i parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović učestvovali su u radu konferencije koja se bavila Godišnjom analizom protivminskih akcija za 2013. 

U obraćanju učesnicima konferencije Belkić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima Deminerskog bataljona, Brigade taktičke podrške, Operativne komande i Oružanih snaga BiH u cjelini u procesu deminiranja. 
Istovremeno, on je pozvao je pripadnike OSBiH da nastave predano raditi i davati doprinos toj veoma značajnoj i društveno korisnoj aktivnosti. 

Strategija protiminskog djelovanja OSBiH će, po riječima brigadnih generala Mirka Tepšića, Dragana Vukovića i Sakiba Forića, i ubuduće biti uspješno realizirana pri čemu će pripadnici OSBiH dodatno i planski angažirati, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije