Behmen i SDP-ovi načelnici: "Gradonačelnici protiv viznog režima za

Radiosarajevo.ba
Behmen i SDP-ovi načelnici: "Gradonačelnici protiv viznog režima za

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i načelnici i gradonačelnici Socijaldemokratske partije BiH potpisali su danas Inicijativu "Gradonačelnici protiv viznog režima za BiH", koju će uputiti gradonačelnicima glavnih gradova država Evropske unije i gradova pobratima sa Sarajevom, te svim općinama u kojima su SDP-ovi gradonačelnici.

Gradonačelnik Behmen je naglasio kako se od gradonačelnika traži da se pridruže inicijativi i zauzimaju kod njihovih državnih vlada da učine sve i isprave ovu odluku, te doprinesu tome da se građanima BiH omogući pravo na slobodu kretanja.

"Ova odluka je protiv građana BiH a vlast je najveći krivac za ono što se sada dešava", kazao je gradonačelnik Behmen, naglasivši kako je potrebno ispuniti uvjete koje traži EU.

Potpisivanje Inicijative je upriličeno u sali Gradske uprave Grada Sarajeva.

Incijativu su potpisali osim gradonačelnika Sarajeva i načelnici općina Centar, Novi Grad Sarajevo, Gračanice, Kaknja, Živinica, Vareša i Tuzle, a naknadno će potpisati i načelnici općina Bosanska Krupa, Bihać i Vukosavlje.

FENA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije