Bečarević: Traži se povećanje cijene vode u KS od skoro 50%, to nije korektno, uznemiren sam!

3
Radiosarajevo.ba
Bečarević: Traži se povećanje cijene vode u KS od skoro 50%, to nije korektno, uznemiren sam!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Almir Bečarević

Almir Bečarević (SBiH), novoizabrani ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo u intervjuu kojeg portal Radiosarajevo.ba integralno objavljuje sutra, u utorak 28. marta potvrdio je da ga je prvog radnog dana u ministarskoj ulozi sačekao prijedlog za povećanje cijena vode u Kantonu Sarajevo!

"Ono što se sada pojavljuje kao problem jeste zahtjev Uprave KJKP "Vodovod i kanalizacija" (VIK) za povećanje cijene vode od 48 posto. To me je sačekalo prvi dan na poslu i dosta sam uznemiren zbog toga. Želim pomoći, ali ovo je nekorektan potez. Razgovor s premijerom (Nihad Uk, op.a.) će brzo biti na ovu temu, ali ne želim da krijem ništa od građana. Stoga, želim da svi znaju šta se traži, i to od Vlade KS koja je imenovana prije tri dana! Pored drugih problema, nisam radostan na poslu već prvi dan", kazao je Bečarević za portal Radiosarajevo.ba

On je u intervjuu za naš portal kazao da će obnova vodovodne mreže biti prioritet tj. njen nastavak.

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

"Izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže je isto tako u fokusu", rekao je, uz ostalo.

Ministar Bečarević za portal Radiosarajevo.ba otvoreno govori o potrebi umivanja Sarajeva i prvim planiranim potezima, o zahtjevima za smanjenje cijena plina i kako do zdravog zraka u Sarajevu. Otvoreno govori o tome je li Sarajevo postalo urbanističko ruglo i šta sa projektima koji su na čekanju, ali i drugim interesantnim temama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije