Barašin ostaje glavni tužilac

Radiosarajevo.ba
Barašin ostaje glavni tužilac

Milorad Barašin ostaje na mjestu glavnog tužioca BiH - rekao je danas Srni portparol Tužilaštva Boris Grubešić, demantujući pisanja da će Barašin uskoro napustiti ovu funkciju.

        "Riječ je o netačnoj i iskonstruisanoj informaciji", istakao je Grubešić.

        Sarajevski dnevni list "San" objavio je danas informaciju da će Barašin u narednih dvedesetak dana napustiti funkciju glavnog državnog tužioca.

        Pozivajući se na svoje izvore, "San" piše da su Barašinu visoki zvaničnici međunarodne zajednice već predložili i savjetovali da se sam povuče s čela Tužilaštva BiH, ali da je on u nekoliko navrata javno poručio da neće podnijeti ostavku i da će na položaju glavnog tužioca BiH ostati još tri i po godine.

        Izvori ovog lista tvrde da se posljednjih nekoliko dana situacija promijenila i da je navodno on sam pristao da ode sa mjesta glavnog tužioca.

        Kao povod za napuštanje funkcije prvog čovjeka Tužilaštva navedene su Barašinove navodne veze sa licima koja se bave švercom oružja, a zamjera mu se i na potezima koje je povlačio u nekim drugim slučajevima  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije