Bankar iz Čelinca tužio Vladu RS-a: Zbog mrkog medvjeda moraju mu isplatiti 3.000 KM

Radiosarajevo.ba
Bankar iz Čelinca tužio Vladu RS-a: Zbog mrkog medvjeda moraju mu isplatiti 3.000 KM
Zbog mrkog medvjeda bankar iz Čelinca na sudu je dobio Vladu Srpske. Slobodan Džombić, u slobodno vrijeme pčelar, a inače direktor jedne banke u Čelincu.

Tužio je Ministarstvo poljoprivrede jer mu nije isplatilo štetu koju mu je medvjed napravio na košnicama. Banjalučki okružni sud presudio je u korist pčelara-bankara i Stevo Mirjanić dužan je da mu plati 3300 maraka, plus kamate, prenosi ATV.

“Šteta je pričinjena od strane mrkog medvjeda fizičkom licu koja mu nije nadoknađena” kaže Džombićev advokat, Željko Bubić.

Pošto se nakon napada medvjeda žalio, Vlada je bankaru-pčelaru procjenila štetu od samo 517 maraka. Kako nije bio član udruženja – odlučili su da mu ne isplate ni marku. Zbog toga je tužio državu, izgubio na Osnovnom sudu, ali je, nakon apelacije, slučaj dobio na Okružnom.

“Po meni to nije bilo apsolutno neprihvatljivo a to je zapravo sada svojom odlukom Okružni sud Banjaluka i potvrdio, preinačivši prvostepenu presudu, kaže Bubić.

Epilog nesvakidašnjeg slučaja je to da Vlada Srpske, koja se zbog mrkog medvjeda godinu dana vukla po sudovima, na kraju mora da plati novac.

Ako bude osnovano, naravno i ako odlučimo da se ne žalimo postoje sredstva za te namjene i naravno da će biti isplaćeno ukoliko presuda suda na kraju ostane pravosnažna, kaže portparol ministarstva poljoprivrede Srpske, Aleksandar Macanović.

Prije godinu dana pričljivi bankar danas riječ prepušta advokatu. Da bi konačno dobio novac od države, ipak se dobro namučio. Od napada medvjeda i sudskog procesa prošlo je tri godine – a usluge advokata i sudske troškove platio je 1850 maraka – što je otprilike pola od onoga što mu je Vlada dužna da isplati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije